36 YILLIK TECRÜBE İLE

HİZMETLERİMİZ
  • Home
  • Yapı Aplikasyon Projesi
Yapı Aplikasyon Projesi portakal 31 Ağustos 2022

Aplikasyonunun en temel tanımını yerin tespit edilmesi olarak yapabiliriz. Yer tespitinin yapılmasını daha önceden tescil edilmiş haritalar üzerinde yer alan parsel köşe noktalarının zeminde yeniden belirlenmesi olarak açıklayabiliriz. Yer tespitinin yapılabilmesi için ise gerekli olan bazı belgeler bulunmaktadır. Bu belgeler içerisinde ise şunlar yer almaktadır.

  • Taşınmaz malın tapu senedi ya da tapu kayıt örneği,
  • Taşınmaz malın sahibinin kimliği,
  • Taşınmazın sahibi vekil ile temsil ediliyorsa vekaletname örneği,
  • Talepte bulunan taraf dernek, şirket ya da vasıf ise yetki belgesi,
  • Taşınmazın sahibinin ölmesi durumunda mirasçılarından mirasçı olduklarını gösterir belge,

Yer Aplikasyon Projesi Nasıl Yapılır?

Yer aplikasyonu projesinin başlaması için öncelikle taşınmaz sahibinin Tapu Kadastro Müdürlüğüne gerekli belgeler ile başvuru yapması gerekir. Tapu kadastro Müdürlüğü tarafından istem belgesi ve başvuru fişi düzenlenmektedir. Talebin resmi bir kurum tarafından yapılması  durumunda ise talebin resmi bir yazı ile iletilmesi gerekir.

Yer aplikasyonu başvurusu için gerekli belgelerin düzenlenmesinin ardından kadastro elemanları projenin başlaması için gerekli ön hazırlıkları yapar. Hazırlakların tamamlanmasının ardından belirtilen gün ve saatte taşınmaz sahibi taşınmazın olduğu noktaya elemanları götürür.

Kadastro elemanları hazırladıkları aplikasyon krokisini tatbik ederek parselin köşe noktaları belirleyerek kanunda yer alan şekli ile zemin tesisi aracılığı ile işaretlenir.

Aplikasyon krokisinde ölçü değerlerinin yanı sıra poligon noktaları ve parsel köşe noktaları da belirlenmektedir. Eğer taşınmazın komşuları bulunuyor ise parsel maliklerine de bu belgenin imzalatılması gerekir.